Visumtur til Laos

Forrige uke var jeg og Kjetil en tur over grensa til Laos for å søke om voluntørvisum i Thailand. Vi fikk først beskjed om at vi manglet papirer, men etter litt bønn og et par ekstra dokumenter var alt i orden. Vi har nå visum til slutten av februar og er takknemlige for det! For å søke om visum måtte vi ha en overnatting i Laos, og her kommer noen glimt fra oppholdet i Savannakhet, byen vi besøkte.

img_2887Grensa mellom Thailand og Laos består av Mekongelva, her er vi på vei over.

img_2898Kung var med oss fra Mukdahan for å hjelpe oss med å søke om visum og finne frem i Savannakhet. Herlig dame!! Her kjører vi forøvrig tuk-tuk for første gang.

img_2903Kjetil på gjestehuset “Pilgrims kitchen and inn” hvor vi overnatta mens vi var i Savannakhet. Skal du dit er dette stedet å bo! Herlige eiere, fint sted og til Kjetil sin store glede: god kaffe! Her fant vi også nok så uventa en ny aeropress (kaffebryggeduppedings) til Kjetil (den gamle lå igjen i Tromsø): en helt OK overraskelse.

img_2914Mukdahan sett fra andre sida av elva. Laos er altså bare et langt steinkast fra der vi bor.

img_2944Laos er et kommunistisk land, men innslaget av Buddhisme er likevel tydelig. Kristen misjon er forbudt men de som allerede er troende har lov til å praktisere sin religion.

img_2920Foodtruck på nattmarkedet i Savannakhet hvor de serverer ulike typer mat på kveldstid. Kan anbefale et besøk!

img_2945 Gåtur langs Mekong. Denne delen av Laos ligner mye på Mukdahan hvor vi bor. Den største opplevde forskjellen er faktisk hunder! Mens hundene florerer i Mukdahan, bjeffer store deler av natta og knurrer til deg når du går forbi er Savannakhet så godt som hundefritt. I Laos er nemlig hunder først og fremst mat, ikke kjæledyr.

Advertisements

One thought on “Visumtur til Laos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s