Menighetsbesøk i Surin

Gjennom Agenda1-menighetsnettverk har TCN (Thailand Christian Network) kontakt med mange meningheter flere steder i Thailand. I tillegg til å samles to ganger i året til lokale lærefellesskap legger staben i TCN også vekt på å møte lederne for disse menighetene utenom samlingene.

Hensikten er å bygge relasjon, noe som er superviktig i Thailand (og antageligvis i resten av verden, egentlig, hvis du tenker deg om). I tillegg ønsker man gjennom dette å hjelpe menighetene å gå dypere i det de lærer gjennom å være del av Agenda1. TCN har en tanke om at dersom vi virkelig investerer i noen for å skape kvalitet vil det på sikt også synes i antall.

Onsdag og torsdag denne uka fikk jeg (Live) bli med på et slikt besøk. Vi dro til Surin, ca 3-4 timers kjøring fra Mukdahan (hvor vi bor) for å besøke et pastorpar som arbeider i en av menighetene der. Adjan (lærer) Kamfong har vært pastor i kirka si i 33 år, en del av Agenda1 i et par år og er en viktig person i netverket av kirker i Surin. På sikt håper vi kanskje å kunne starte et Agenda1-lærefellesskap her, og da vil han være en vesentlig person å ha med på laget.

I løpet av disse dagene fikk vi bli mer kjent med Kamfong og hans kone Ganda, vi fikk diskutert aktuelle saker og snakka litt om Agenda1 i Surin. I tillegg fikk vi benytta anledningen til å vise godhet: svigermora til en av våre kolleger i TCN var nemlig innlagt på sykehuset i Surin akkurat mens vi var der, og vi stakk innom på besøk.

starbucks1Adjan Kamfong og hans kone Ganda i midten, min kollega Tik lengst til venstre.

starbucks2sykehusetMarit og Tik på vei til sykehuset i Surin for å gå på sykebesøk.

marit-og-tikMarit (leder for TCN) og Tik (hovedansvarlig for Agenda1-arbeidet). Flinke og flotte damer!

frokostFrokost hjemme hos Kamfong og Ganda torsdags morgen. Jeg kan ikke så mye Thai enda, men jeg kan smile, nikke og si at maten er god. Man kommer langt med det 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s