Hippieliv?

Desember 2013 kjøpte Kjetil og jeg hus – og siden har vi stort sett aldri bodd alene bare oss to. Før vi flytta til Thailand. Her har vi hatt et stort hus helt for oss selv i nesten et år. Merkelige greier! For to uker siden forandra det seg, dog.

Vi har bedt og tenkt en del de siste månedene. Hvordan kan vi involvere oss mer i landsbyen vi bor i; ”flytte inn” i nabolaget ordentlig? Vi ønsker å bety en forskjell og være lys og salt der vi er, men hvordan ser det ut i denne nye konteksten? Det eneste vi var sikre på var følgende: vi kan ikke gjøre det alene. Både fordi vi ikke kan språket og kulturen ordentlig, men også fordi to er en lite solid størrelse.

Så åpna det seg en mulighet. Actahuset i Mukdahan (bofellesskap for unge voksne som ønsker å bo sammen med en hensikt) ble lagt ned, uten at drømmen til de tidligere beboerne ble borte av den grunn. Plutselig hadde vi to damer der som ønska å bety en forskjell i nabolaget også – men som ikke hadde et sted å bo. Og gjett hva: vi hadde et sted de kunne bo! Huset vårt er nå omdøpt fra ”Live og Kjetil sitt hus” til ”disippelhuset”, og vi er i gang med å legge planer sammen om hvordan vi best mulig kan være til velsignelse for landsbyen. Med oss er også Lekh, som bor i Laos til vanlig, men som tilbringer helgene i Mukdahan. Hvordan det kommer til å se ut vet vi ikke helt enda. Vi vet bare at det er spennende. Og at vi tror det blir bra!

Tross alt, har vi tidligere overlevd en sørlending, fem amerikanere, en finnmarking, en kvæfjordværing, en gjesdalsbu og ymse østeuropeere og backpackere (ikke alle på en gang, altså!), bør vel 2-3 thaier være piece of cake?

Actahusavslutning

Fra Actahusavslutning for et par uker siden. De to som har flytta inn hos oss er Gem (nr 2. fra venstre) og Pook (i midten).

 

selfie før bønn

Selfie før ut å be for syke i går. Med oss har vi Dæng (i rødt), som er kollegaen til Gem. Huset vårt i bakgrunnen. Kjekt å kunne gjøre noe for å velsigne andre sammen!

 

bønn

Besøk og bønn hos ei dame med diabetes og mye smerte. Hun bor like i nærheten av jobben til Gem og Dæng, og de kommer til å fortsette å stikke innom henne. Be gjerne dere der hjemme også!

 

Utsikt

Utsikt fra “disippelhuset”; hage og rismarker.

One thought on “Hippieliv?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s